Zoek Me Nu Sociaal
Advertentie

Parket wil serieverkrachter 10 jaar achter tralies: “Als een… (Antwerpen)

 

 © Belga

Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft tien jaar cel geëist tegen Virgil D.V., een jongeman die minstens drie vrouwen overmeesterde, aanrandde of verkrachtte. De advocate van de slachtoffers vergeleek de beklaagde met een roofdier. “Als een jachtluipaard overmeesterde hij zijn prooi.”

Joris Van der Aa

Virgil D.V. staat terecht voor aanranding, verkrachting, poging tot verkrachting en diefstal. De feiten dateren uit 2019. De man, vader van enkele jonge kinderen, trok ’s avonds de stad in op zoek naar jonge vrouwen. Hij benaderde zijn slachtoffers op café, of gewoon op straat.

Een slachtoffer herinnerde zich hoe ze in een café in slaap was gevallen en gewekt werd door een Afrikaans ogende man die geld vroeg voor een taxi. De rest van de avond was verdwenen in een waas. De vrouw werd thuis wakker, volledig ontkleed. Haar appartement bleek doorzocht en uit onderzoek bleek dat ze gedrogeerd en verkracht was. Een ander slachtoffer werd door dezelfde verdachte van haar fiets getrokken en overmeesterd.

DNA-onderzoek

In 2019 waren er in Antwerpen meerdere verkrachtingen en aanrandingen waarbij dezelfde modus operandi werd gebruikt. In drie gevallen kwam het parket via DNA-onderzoek uit bij Virgil D.V. Het parket vroeg een bestraffing van 10 jaar en een ter beschikkingstelling aan de strafuitvoeringsrechtbank gedurende tien jaar. De slachtoffers zijn zwaar getraumatiseerd door de feiten. “Hij was een jachtluipaard dat in de natuur op zoek ging naar een prooi”, aldus advocate Nathalie Goedertier, die de slachtoffers bijstaan. “Dit soort mannen zorgt ervoor dat vrouwen niet meer de straat op durven.”

Advocate Erica Caluwaerts, die Virgil D.V. bijstaat, vroeg een milde bestraffing. Ze verwees naar het gunstige strafregister van haar cliënt en zei dat de man de feiten had gepleegd in een bijzonder stressvolle periode. “Zijn vrouw was met een pasgeboren kind vertrokken en had het achtergelaten in Suriname. Hij begrijpt zelf niet wat er is gebeurd waardoor hij die feiten heeft gepleegd.” (jvaa)


Source link

Over de Auteur: Zoek Me Nu
Vertel ons meer over jezelf.

Zoek MeNu Netwerk: Elektronische Informatie Dienst

Opmerkingen

Er zijn nog geen reacties