Zoek Me Nu Sociaal

Artuur Peters wint de finale en gaat naar Tokio 2021


Artuur Peters mocht de slotdag van de Olympic Qualifier Regatta voor de Belgische kajakdelegatie openen met zijn A-finale in de K1 1000m. Aan de eindmeet lagen er twee deelnametickets voor Tokio 2021 te rapen en dus wachtte de 24-jarige Artuur een helse strijd om de plaatsen één en twee. Onze landgenoot leverde een heroïsch gevecht af , won die finale en wordt dus naast zijn zus Hermien en Lize Broekx onze derde olympische kajakker.

William Defraigne

Blikvanger in de strijd om de Olympische deelnametickets was ongetwijfeld de Deen Rene Holten Poulsen, gewezen vice-Olympisch kampioen en meervoudig WK- en EK medaillewinnaar. Naast deze topfavoriet moest Artuur Peters vooral ook rekening houden met de Serviër Bojan Zdelar en de Sloveen Jost Zakrajsek, twee kajakkers die het WK 2019 respectievelijk als elfde en dertiende afsloten en dus onze landgenoot in de B-finale iets te snel af waren. Artuur bleek helemaal niet onder de indruk van al dat kajakgeweld. Hij ging resoluut van start en smoorde van in de eerste meters elke tegenstand in de kiem. Na amper 250m leidde de Neerpeltenaar met bijna anderhalve seconde op de Deense favoriet. Halfweg diepte Artuur die voorsprong tot 1”70 uit. Op 250m van het einde barste de strijd om de twee Olympische tickets in volle hevigheid los. De jonge Belg voelde de felle eindsprint van de Fransman Burger en de Noor Ullvang meteen aan. Dit tweetal slaagde er in de Deense kampioen Poulsen voorbije te snellen maar onze landgenoot hield stand. Hij won de finale met 62 honderdsten van één seconde voor de Fransman Guillaume Burger, die het tweede Olympisch ticket op zak mocht steken.

Artuur Peters start deze avond in zijn tweede A-finale, waarin hij zal met Bram Sikkens zal proberen dat huzarenstukje nog eens fijntjes over te doen.

De resultaten.

Hogere mannen.

K1 1000m.

A-finale:

1. ARTUUR PETERS (BEL) 3:40.33

2. Guillaume Burger (Fra) 3: 40,95

3. Lars Magne Ullvang (Noo) 3: 41.23

4. Miroslav Kirchev (Stier) 3: 43.76

5. Rene Holten Poulsen (Den) 3: 44.65

6. Bojan Zdelar (Ser) 3: 45.77

7. Andrea Schera (Ita) 3: 46.78

8. Bartosz Stabno (Polen) 3: 47.58

9. Jost Zakrajsek (Slo) 3: 52.53


www.nieuwsblad.be

Over de Auteur: Zoek Me Nu
Vertel ons meer over jezelf.