Zoek Me Nu Sociaal

Patiënten in Forensisch Psychiatrisch Centrum mogen kamer we… (Gent)


Gent –

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent mogen patiënten opnieuw uit hun kamer na de technische problemen met het alarmsysteem. Na overleg tussen directie en personeel is er een afspraak voor meer bewegingsvrijheid binnen de eigen afdeling van de patiënten.

FPC Gent biedt plaats aan 264 mannelijke patiënten die omwille van een psychische stoornis strafbare feiten hebben gepleegd, maar niet thuishoren in een gevangenis. Vorige week werden een aantal kritieke problemen vastgesteld met het DECT-communicatietoestellen, die ook uitgerust zijn met een noodknop. Door de beperkte betrouwbaarheid kon de veiligheid van de medewerkers niet meer gegarandeerd worden, waardoor donderdag werd beslist om patiënten tijdelijk in te sluiten.

LEES OOK. Ernstige technische problemen in Forensisch Psychiatrisch Centrum: noodknoppen werken niet voldoende, veiligheid personeel is niet gegarandeerd

Na overleg vrijdag krijgen de patiënten nu een deel van hun bewegingsvrijheid terug in afwachting van een oplossing voor de technische problemen.


www.nieuwsblad.be

Over de Auteur: Zoek Me Nu
Vertel ons meer over jezelf.