Zoek Me Nu Sociaal

Zo hard sprint Wout van Aert bergop: klimgeit Nairo Quintana…


Wout van Aert maakte in de vijftiende etappe van de Tour de France andermaal indruk. De Belgische kampioen deed een gooi naar de bolletjestrui. Op de Col de Puymorens, de tweede helling van de dag, kwam het tot een sprint in de vluchtersgroep. Nairo Quintana probeerde aanvankelijk mee te gaan met Van Aert en Wout Poels, maar schudde al snel het hoofd toen hij zag hoe hard de renner van Jumbo-Visma aanging.

Van Aert slaagde er uiteindelijk niet in om de bergtrui te veroveren, maar hij hield aan zijn knappe etappe wel de prijs voor de strijdlust over. Onder meer dankzij Van Aerts voorbereidende werk kon teamgenoot Sepp Kuss bovendien met de ritzege aan de haal ging.


www.nieuwsblad.be

Over de Auteur: Zoek Me Nu
Vertel ons meer over jezelf.