De minderheid in de Edele Koran (Aflevering I)

Dr. Fadel Hassan Sharif

Het is niet vreemd dat de meerderheid verwijtbaar is in de Heilige Koran, aangezien de meerderheid de waarheid niet kent en onwetend is en zich afwendt van het pad van de waarheid. “Inderdaad, de meesten van hen kennen de waarheid niet, dus zij draai weg” (Al-Anbiya’ en Al-Anbiya’ La’alakun 24) denkt dat Misahm God voor de dieren is, maar hun emoties “of berekend dat de meesten van hen horen of begrijpen? als ze alleen van vee houden” (criterium 45) omdat ze het juiste haten “en de meeste van de juiste haters” (gelovigen 70), maar ze volgen gissingen en bijgeloof “en de meesten van hen volgen alleen maar denken dat waarschijnlijk niet goed zingt” (Yunus 36), en houden niet van goed, maar houden van kwaadaardig en rennend achter alle kwakende” Zeg niet gelijk kwaadaardig en goed als je van het grote aantal kwaadaardige houdt “(tabel 100), en passief niet godzijdank ontevreden niet overtuigd weinig of verzadiging van hun magen.” maar de meeste van hen zijn niet dankbaar ” (An-Naml 73). Wanneer je er de voorkeur aan geeft, ontmoette God hem onbaatzuchtig mooi, “God is overvloedig voor de mensen, maar de meeste mensen bedanken niet” (Baqarah 243) en “vinden de meesten van hen niet dankbaar” (douane 17) Als Allah hen zou hebben gezegend, “God is overvloedig voor mensen, maar de meesten van hen zijn niet dankbaar” (Yunus 60).
Minderheid bedoeld door de kleine aantallen “en minder” (jinn 24), die in de koran prijzenswaardig is, in tegenstelling tot de meerderheid Valakulaih volgt Satan niet “want je volgt de duivel maar een beetje” (vrouwen 83) bederft de aarde niet “Verbied corruptie in de grond slechts een beetje van degenen die Wij hen hebben gered.” (HUD 116).
Daarom, de mening van de minderheid, moet u hun mening respecteren, zelfs als ze uw collectieve mening tegenspreken.Hun mening kan de beste zijn, dus u profiteert van hun mening en ontwikkelt uw ideeën. Uw mening kan beter zijn dan de mening van de minderheid, dus de minderheid zal profiteren van uw mening. Wat belangrijk is, is het goede argument: “Nodig uit tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede prediking, en argumenteer met hen op een manier die beter is” ( 125).

Disclaimer: alle gepubliceerde artikelen geven alleen de mening van de auteurs weer